Pokiaľ sme kúpili celého pstruha, je dôležite ho čo najrýchlejšie vyčistiť najmä v letných mesiacoch.
Rez vedieme od ritného otvoru, pomedzi brušné plutvy až k hlavovej časti.
![Čistenie pstruha Čistenie pstruha](https://www.ryby-speciality.sk/files/spracovanie-ryb/dsc2489.jpg)
Rez vedieme veľmi plytko aby sme neporušili žlč, ktorá sa nachádza v spodnej časti brušnej dutiny ryby tesne pri hlavovej časti. U takto rozrezaného pstruha opatrne vytiahneme vnútornosti a žiabre.
![Čistenie pstruha Čistenie pstruha](https://www.ryby-speciality.sk/files/spracovanie-ryb/dsc2492.jpg)
A na záver odstránime „ krv“ – ľadvinu nachádzajúcu sa pod chrbticou .
![Čistenie pstruha](https://www.ryby-speciality.sk/files/spracovanie-ryb/dsc2493.jpg)