Lexikón rýb

Našim cieľom je prinesieť medzi odbornú a laickú verejnosť väčšie povedomie o svete rýb.

O rybách

Prinášame Vám zopár užitočných rád a návodov ako postupovať pri čistení a spracovávaní rýb, morských živočíchov. Spôsobov existuje určite mnoho, my Vám prinášame nami zaužívané spôsoby užívané denne v našej praxi. K dokonalému spracovanie treba trošku praxe, šikovné ruky a chuť do práce.

Treska SKREI opäť na pultoch

S cieľom uľahčiť spotrebiteľom a reštauráciám nájsť skutočné, vysokokvalitnú SKREI, Nórska rada pre morský rybolov spustila program „Skrei Quality Label“. Toto označenie kvality zaručuje kupujúcemu, že predmetná ryba má nevyvrátiteľný pôvod a špičkovú kvalitu a sú dodržané prísne normy z hľadiska udržateľnosti, čerstvosti, skladovania a balenia. SKREI s označením kvality sa vo voľnej prírode loví v období od januára do apríla na neresisku neďaleko nórskeho pobrežia, je zabalená do dvanástich hodín od ulovenia a je zaručené, že neobsahuje škrabance, modriny a iné poškodenia.

Čerstvejšie to už nebude

Pripravujeme pre Vás špeciálnu ponuku lovených rýb a morských živočíchov zo Stredozemného mora. Priamy dovoz bez medzi-skladov, bez priekupcov, rovno od rybárov zaručuje, že ryby ulovené v pondelok budú u nás už v utorok v noci, od stredy rána pripravené v predajni. Lovené ryby sú všeobecne výrazne bohatšie na chuť a vôňu. Posúvajú tak kulinársky zážitok o krok dopredu.

Ryby vhodné pre kojencov

Ryby sú veľmi dôležitou súčasťou zdravej výživy. Okrem dobre známeho vysokého obsahu Omega – 3 nenasýtených mastných kyselín, dôležitých pre správny neurologický vývoj mozgu, taktiež zraku a vývin duševných schopností. Sú nositeľom celej rady prvkov a stopových prvkov najmä zinku železa, selénu, jódu, fluóru atď.

Čo znamenajú značky na krevetách?

Označenie kreviet V 90. tých rokoch, v čase keď sme začínali rozbiehať predaj rýb na našom trhu, boli slovenské názvy väčšiny morských rýb a živočíchov veľkou neznámou. Po spolupráci so

Ako zistíme, či je ryba čerstvá?

Ryby všeobecne patria k najrýchlejšie sa kaziacim potravinám. Voda obsiahnutá v svalovine rýb je vhodným prostredím na rýchle rozmnožovanie sa baktérií. Dôležitý je preto spôsob uskladnenia rýb a teplota.

Základné informácie o rybách, ktoré by mal vedieť každý rybár.

Ryby patria medzi najpočetnejšie a najstaršie živočíchy na zemeguli. Tvoria viac ako polovicu všetkých OBRATLOVCOV na svete.

Zo zoologického pohľadu ryby patria do KMEŇA CHORDÁTY. Živočíchy tohto kmeňa sa vyznačujú tým, že majú vyvinutú pevnú oporu tela. Hospodársky významné ryby sú zaradené do TRIEDY: PARYBY a RYBY